Chadi of the lion teasers

Chadi is geboren op 14 augustus 2020 uit Tika’s derde nestje (C-nest). Chadi heeft een lief karakter en speelt graag heel wild met de andere twee honden. In haar spel laat ze haar bijzondere behendigheid zien, waarbij ze zich 360 graden omdraait in de lucht. Ze is enorm snel bij het sprinten, maar loopt ook met gemak 15 kilometer mee met een duurloopje. Ze is dan spaarzaam met haar energie en draaft in vlot tempo voor me. Ze is positief wantrouwig, waarmee we willen zeggen dat ze ‘de kat uit de boom kijkt’ bij vreemden, soms een korte blaf laat horen en even snuffelt voordat ze een stap naar voren doet. Maar als ze die stap zet, dan is ze ook allervriendelijkst en aanhankelijk. Dan wil ze het liefst bij je op schoot! We verwachten dat Chadi net zo’n goede moeder zal zijn als Tika. We gaan ‘t zien en meemaken; in 2024 is haar eerste nestje (ons D-nest) gepland.

Gezondheidsuitslagen
van Chadi

Elleboogdysplasie onderzoek: ED vrij. Heupdysplasie onderzoek: HD A (certificaten beschikbaar). Overig: JME N/N en DM N/N (onderzoeksrapport beschikbaar).

Sportief 0 %

Vriendelijk 0 %

Vriendin voor het leven 0 %

Snel 0 %

Behendig 0 %

Aanhankelijk 0 %

Summer

Summer is een Scandinavian Hound (een speciaal voor de sledehondensport gefokte kruising). Ze is geboren op 26 augustus 2018. Ze is  ontzettend lief voor iedereen (van klein tot groot), erg aanhankelijk en vliegensvlug. Ze kan heel hard rennen en trekken (met canicrossen). Als we in een losloopgebied zijn en alle honden lopen los, dan rent ze continu (ze kent geen ander tempo dan galop) en ik weet zeker dat ze minstens twee keer zoveel kilometers maakt als wij! Tika’s pups vond ze razend interessant en ze hing constant de jolige tante Summer uit :-). En nu is ze beste maatjes met Chadi.

Tika

Tika is de moeder van Chadi en is geboren als ‘Shakira’ op 21 april 2014. Ze is de allerliefste moeder, die in de loop der jaren 3 nestjes pups heeft gehad (in totaal 29 nakomelingen). Ze heeft een mooi karakter; onderzoekend, zelfstandig, maar toch steun zoekend, vrolijk, open en beschouwend. Daarbij is ze in huis onze lekkere luie ridgeback (en dat mag ook wel, na 3 nesten en al weer 10 jaartjes oud), en inmiddels ‘met pensioen’. Ze is de beste maatjes met Summer en het is geweldig om haar met haar eigen dochter Chadi te zien ravotten.